Herk-de-Stad (België) - (H)eerlijk Herk

Afdrukken
PDF

Spelwijzers Internationaal

Spelwijzers op 10 mei 2015 op (H)eerlijk Herk in Stadspark Olmenhof

Heerlijk Herk 2015 - 2

 

 

Heerlijk Herk 2015 - 1

 

 

 

 

Spelwijzers was op 18 mei 2014 ook op (H)eerlijk Herk in Kasteeldomein Gasterbos.


In 2012 was Spelwijzers te gast met zijn wereldspelen op het wereldfeest in Herk-de-Stad in België (bij Hasselt). Het wereldfeest wordt om de 2 jaar georganisserd en was nu de 5e editie.

Het centrum van het stadje werd omgetoverd in een exotisch paradijs. Met muziek, dans, workshops, een heuse wereldmarkt, een culinaire route met proevertjes van over de hele wereld, kinderanimatie... o.a. het Levend Ganzenbord en de wereldspelen van Spelwijzers. 

De weergoden zorgden voor een hevige regenval gedurende uren voorafgaand aan het Wereldfeest. Talloze standhouders waren genoodzaakt voor aanvang van het feest te vertrekken. Laat in de middag kwam de zon toch door en kon men volop genieten van het mooie programma met veel muziek en straattheater.

Op het Wereldfeest in Herk-de-Stad zongen een tiental koren uit Herk-de-Stad en de bezoekers van het wereldfeest samen met Yass, het Congolees koor en Wilson in het kader van de milieucampagne: Sing for the climate. campagnelied "Do it now" naar een oorspronkelijke lied van Rocca Granata. Prachtig om te horen.

Ook kon men een Zuiderse culinaire route volgen. Hapjes uit alle hoeken van de wereld werden voorbereid. Chinese loempia's, dessert met kokos en ananas en kipsaté met mango uit Hawai, tapas uit Guatemala, Congolese smoutebollen, kip met koskosrijst uit Madagascar, Braziliaanse exotische fruitsalade, Mexicaanse chili con carne en tortilla's, "Achtertuin" thee / koekjes / confituur, Senegalese hapjes (tataya), brochette met rijstcouscous en exotisch fruitsap uit Senegal, bakbananen en rijst met pindasaus uit Ivoorkust, Afrikaanse exotische drankjes, papaya met meloen, mangomousse, yassa, poulet, maffe, gefrituurde hapjes, hapjes uit de Dominicaanse Republiek, beignets met groenten / vis / rund / kip uit Somalië en Guinee, apennootjes, bananenfiet, Indonesische keuken, wereldkoffies en -ijsjes...

Genieten op Wereldfeest Herk-de-Stad!