Spelwijzers is als eenmanszaak opgericht op 19 oktober 2001 door Hans Peeters vanuit Cromvoirt met als bedrijfsomschrijving: organisatie en uitvoering van spel en activiteiten, geven van workshops en trainingen, spelontwerp, adviseren en informeren op het gebied van spel en randzaken.In 2017 werd Spelwijzers een VOF en werd Femke Peeters mede-eigenaar. Femke zorgde voor een nieuw onderdeel onder de naam ‘Spelen met muziek’

Hans is als kind opgegroeid bij Jong Nederland Venray en jaren voor zitter geweest van Jong Nederland Venray en van Jong Nederland Helvoirt. Tevens was Hans 5 jaar Voorzitter van de Landelijke Spelraad van Jong Nederland. Hans is ook voorzitter geweest van Dorpshuis The Battle Axe in Cromvoirt. Hans heeft de opleiding Social Work (Culturele en Maatschappelijke Vorming) gevolgd. Hans heeft ook de opleiding als facilitator en moderator gevolgd.

Femke is in 2019 afgestudeerd als gespecialiseerd pedagogisch medewerkers op het Koning Willem I college te 's-Hertogenbosch. Momenteel volgt Femke de opleiding muziektherapie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.